Ugrás a tartalomra

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Krízisben

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Krízisben

Kedves vendégem, 50 év körüli hölgy, laza szőke hajjal, erősen spirituális beállítottsággal, elmondása szerint belefásult. Már nem szereti a munkáját, de nem mer váltani. Nincs mese, meg kell újulni!

Van, kinél korábban, van, kinél később, de előbb –utóbb felütheti a fejét ez a jól ismert probléma. Van biztos állás, de már nem érzi, hogy ki tudna teljesedni benne. Vagy épp megszűnt az állása, a biztos pont, a biztos bevétel és váltani kényszerül. Az élet helyzetbe hozta és most nem tudja, mitévő legyen.

Krízisben

Krízisben lenni annyit jelent, hogy kénytelenek vagyunk azokkal a fennálló körülményekkel szembenézni, melyek a legtöbbször váratlanul és kívülről érkeznek és nagy mértékben veszélyt jelentenek a lélektani egyensúlyunkra.
A probléma a fókuszba kerül, de a szokásos, jól bevált problémamegoldó eszközök csődöt mondanak. Maga a krízis fájdalmas, maga után vonja a reményvesztettség és kilátástalanság állapotát. Ez egy fordulópontot jelent, mely lehetővé teszi, mind a pozitív, mind a negatív irányú elmozdulást is.

Nézz az ég felé!

Spirituális beállítottsággal sokkal könnyebb kezelni a kríziseket.
Főleg krízis esetén tudatosítani kell, hogy a kozmosz nem egy üres és kietlen hely, ahol teljesen egyedül vagyunk, kiszolgáltatva az elemeknek az üres térben. Mert az ember ösztönösen, beállítódásánál fogva tudja, hogy az élet mélyebb szintjein rend van. Ilyen szemlélettel azt is érezzük, vagy tapasztaltuk már többször a segítő szinkronicitások jelenlétét és szelíd útmutatását az életünkben, az ima erejét, melyekre a krízis idején még erősebben támaszkodhatunk a reményt soha nem feladva, bízva a kibontakozás elvében.
Rengeteg eszköz van a kezünkben a nehézségek idején, melyek szimbólumokkal üzennek. A Tarot kártya archetípusai vagy a Ji ching ősi szimbólumai és még számtalan más eszköz segíthetnek felismerni a krízis állomásait és azt, hogy a dolgok nem kiszámíthatatlan egymásutánban , de tervszerű összefüggésekben zajlanak. Ha ezt tudom, azt is tudom, hogy nincs vége a világnak, azért mert egy számomra ismeretlen megoldandó feladattal állok szemben.
Ha szembe sodorta velem az élet, akkor valószínű, egy kihívás, amihez elő kell szednem magamból mélyről a kreativitásomat, tehetségeimet, melyekről eddig még nem tudtam, hogy bennem vannak.

A sötéttől a megértésig

Én az életfeladat számokat minden esetben segítségül hívom.
Hihetetlenül megkönnyíti a dolgunkat, ha mélyen ismerjük és alkalmazzuk a számok mögött lévő hajtóerőinket.
Megjegyezném, hogy a Tarot- ban a nehéz lapok után,
( Halál- Újjászületés, Torony, Ördög, Akasztott) mindig húzunk kártyát, mely rámutat a nehézség gyökerére és arra is mibe fordíthatjuk át a tapasztalatot.
Pl: Akasztottra Mágust húzni, annyit jelent, hogy a teremtőerő elakadásán dolgozunk, amihez nézőpont váltásra van szükség!
Bizony vannak nagyon nehéz sorsú emberek, akiknek a sorsa a reinkarnáció lehetőségét elfogadva válik érthetővé vagy élhetővé.

Légy bátor újra hinni minden sötétség ellenére is!
Talán tanít az élet? Talán…
És van szeretet? Csak az van.

Visszaugrás a navigációhoz