Ugrás a tartalomra

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Minden önmaga magasabb szintjére törekszik.

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Minden önmaga magasabb szintjére törekszik.

…Te miért ne tennéd?

Valljuk be, nem szeretjük a változásokat, csak ha már szúr a szög a popsink alatt.

Amikor új lehetőségek nyílnak meg előttünk, sokszor azt szoktuk nézni, hogy mennyire egyeztethető ez össze az eddigi életvitelünkkel, szokásainkkal és persze azzal az énképpel, akik eddig voltunk. Természetesen, amikor igazi nagy kapuk tárulnak fel, amikor zöld jelzést kapunk az élettől valamire, amit fel sem tételeztünk, hogy működhet nálunk is, meg szoktunk ijedni a túl nagy változás lehetőségétől.

De elárulom, hogy nem a változás az ijesztő igazán, hanem az a felelősség, amivel a változás jár. Sokunknál itt kapcsolnak be a vészfékek. Vajon képes leszek rá? Vajon tudom e működtetni? Vajon kézben tudom tartani a szálakat? Vajon elég jó leszek én ehhez? Vajon méltó leszek e erre a jóra?

sas_be_1

Ezen a ponton minden félelmünk a felelősség vállalásától a felszínre bukkan. Azaz félünk, hogy felelősségre leszünk vonhatók, ellenőrizhetők leszünk, sőt elszámoltathatók. Nem csupán arról van szó, hogy változnak körülöttünk a dolgok, hanem mi magunk is változunk.

Hajnali

De ugye tudod, hogy amikor gyerekként a három kerekűről átváltottál a két kerekű biciklire, akkor is nagyobb felelősséget vállaltál? Csak akkor még ösztönös, belülről fakadó kíváncsiság vezérelt. Ha elmondta volna apukád, hogy bizony a kétkerekűről leesve nagyobb sebet fogsz szerezni, ami nagyobb fájdalommal jár, valószínű még mindig a három kerekűn gyakorolnál. Az élet mindig egy magasabb szintedre késztet. Ha nem akarod önszántadból, akkor érzed úgy, hogy kényszerítve vagy. Akkor mindent kényszernek érzel. Semmi más nem kell, ahhoz, hogy megengedd a változást, mint egy csepp nyitottság az élet és az élet résztvevői felé.

sas_be

Fogj egy papírt és egy tollat és írd le, miben érzed erőtlennek magadat. Mihez lenne szükséged megerősítésre. Mire érzed méltatlannak magadat? Milyen területen félsz attól, hogy a körmödre néznek és számon kérik rajtad az ígéreteidet. Miért félsz attól, ha megmondják, mit nem tettél meg, vagy hogyan teheted jobban.

E -mailben nekem is megírhatod, kíváncsian várom a leveleket.

info@sasagi.hu

Sok sikert az életedhez!

Szépséges napokat!

Sas Ági

Társad a változásban

Visszaugrás a navigációhoz