A jövő ígérete

Így év vége felé jó egy kicsit magunkba nézni és összegezni az évünket, lezárni amit le kell, hogy újra tudjunk bizalommal fordulni a jövőnk felé.
A bizalom a jövőbe nyíló empátia, egy elvárás. A társadalomtudományi szakirodalom hangsúlyozza, hogy a bizalom az a „ragasztó”, mely az embereket a társadalomban együtt tartja. A bizalom annak a reménye, hogy a másik szándékai összhangban vannak a saját szándékainkkal. A bizalomra alapozott kapcsolatok hosszú távú együttműködést eredményezhetnek, mely lehetőséget nyújt az önmegvalósításra és a közösen fontosnak tartott célok elérésére. Ha a felek közös értékekben hisznek, akkor a kapcsolat abban az esetben is fennmarad, ha nincs olyan racionális érdek, amely összekovácsolná őket.
A legtöbb kapcsolatban egyszerre van jelen a bizalom és a bizalmatlanság. Ez az ambivalencia megbéníthatja a kapcsolatot. A bizalom tehát folyamatos karbantartásra szorul, melynek során minimalizálni kell a bizalmatlansághoz vezető tényezőket, mindenekelőtt kerülni kell az önhittséget.

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra