2020.január-Kálmán maradhat a családjával

Kálmán 37 éves kereskedő

Amiért felkeresett :
Kálmán 3 gyermekes édesapa, fantasztikus feleséggel, minta értékű családban.
Kálmán szeretné mindezt fenntartani, imádja a gyerekeit, a feleségét,
de 3 évente beleszeret valakibe, nem tud hűséges maradni, de visszavágyódik a családjához. Ennek szeretne a mélyére nézni és letenni a késztetését, mert csalódik magában, az elveihez nem érzi méltónak a viselkedését.

Érzelmi folyamatok a jelenben:

Az életfeladatainak feltárásával kiderítjük, hogy a jelenben úgy érzi, hogy egyedül neki kell megteremtenie a családja anyagi biztonságát. Nem igazán becsülik meg azt, amit tesz a családjáért. Természetesnek veszik. Amikor van szeretője és vele van, a feleségéhez vágyik, amikor a feleségével van, a szeretőjéhez  vágyik.

Feltárt történés a múltban:
Az első  feltárás során kiderült, hogy Kálmán édesanyja nagyon sokat dolgozott és sokat volt egy anyukájával egyidős másik nővel, akit a pótmamájaként szeretett. A kisfiúban összezavarodott a 2 anyakép miatt, hogy melyik az igazi anyukája és gyerekkorától természetesnek vette a két édesanyát. A 2. feltárásnál Kálmán 5 éves korában dolgoztunk, ahol is elmélyülten épít egy tornyot kockákból. Nagyon szeretné anyukájának megmutatni az építményét, de főként azt, hogy képes türelmesen magasra építeni valamit. (Ez a párhuzam most is megfigyelhető a lelkében.
Magasra építi  a családi vagyont, hogy elismerést nyerjen.)
Kálmán szeleburdi kisfiú, aki sok kárt tesz a család értékeiben, összetör mindent, sok fontos emléket is. Ezekért anyukája leszidja és szigorúan bánik vele. Egyébként nem nagyon dicséri.

Kálmán édesanyja – 1. generációs sorsvonal
K
álmán anyai nagyapja nagyon szigorú a lányával, aki mindent lever és összetör maga körül, azaz kárt tesz a családi vagyonban.

Kálmán Hitrendszere:
Csak akkor vagyok érdekes anyukámnak, ha török – zúzok,
(hisz anyukája is csak ekkor volt érdekes az ő apjának). Kálmán fő értéke, amit felépített, a családja, amire gondosan vigyáz.
A generációs sors késztetése az értékek megsemmisülése.

Kálmán déd és ük generációs vonala:
Felhalmozott düh az elkobzott vagyon miatt, ami a család biztonságát jelentette.
Minden vagyonban tett kár bekapcsolja a generációs dühöt a következő generációban.

Feloldás  –
Kálmán  megértette, hogy csak akkor tud hűtlen lenni valakihez, ha leértékeli  a nőt, akivel él. Nála  a leértékelés akkor indul be, ha nem tisztelik az általa felhalmozott értéket és felhatalmazottnak érzi magát a rombolásra, azaz a családja szétzúzására.

Megértés :
Kálmán megértette, hogy hiába van benne is nyomógomb, nem kell, hogy romboljon és a minta  – generációs program hatására a család szétesésével és a válással létrejöhessen a generációs tapasztalat, a vagyonvesztés.
Azt is megértette, hogy a generációjának még a vagyon volt az érték, neki pedig már a család. Azért kellett, hogy megtapasztalja a generációja a vagyonvesztést, hogy átértékelhessék, hogy mi a valóban fontos az életben. Ezzel benne oldódik a mély harag, ami fűti a generációja tagjait és minden következő generáció ennek a haragnak a feloldásán dolgozik.

 

 

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra