Ugrás a tartalomra

  • Hívj bizalommal! 06 20 540 84 22

    Írj e -mailt!

  • Következő program

    Részletek

    Tartalomjegyzék erről az oldalról:

    2015. március Judit, aki újra szuper anyunak érzi magát

    Visszaugrás a navigációra
    Az oldal cikkei bevezetőkkel:

    2015. március Judit, aki újra szuper anyunak érzi magát

    Judit 31 éves fodrász 

    Amiért felkeresett :
    Nagyon fél már előre, ha párja pár napra elutazik és neki egyedül kell helyt állnia kislányával. Szorong, hogy olyan helyzet adódik, amiben kislányát nem tudja megfelelően ellátni. Retteg, hogy nem jó anya, de eszébe sem jut, hogy kérhet segítséget. Emellett Judit diszlexiás.
    A kezelés alatt, olvasás közben érezte, hogy arra figyel, mi játszódik le a hallgatóban, mit gondolhat róla, milyen bénának érezhetik őt.
    Elmondása szerint, ha kislányának olvas, aminek ugye nincsen tétje, teljesen jól olvas.

    Folyamat a jelenben:
    Kiderítjük, hogy már volt hasonló helyzet Judit életében, ahol elmondása szerint rosszulléte miatt nem tudott gondoskodni pár órán át gyermekéről.
    A tesztelés során rábukkantunk egy eseményre Judit 5 éves korából. Judit édesanyja nem szívlelte férjének szüleit. Judit édesapja pedig szenvedélybeteg volt.  Édesanyja nem engedte, hogy Judit megismerje apai nagyszüleit, eltiltotta tőlük. Judit haragudott anyjára, de soha nem fejezte ki neki igazán, helyette magára haragudott, ezzel egy olyan jövőbeli énképet teremtett magának, hogy az anyákra haragudni kell, mert nem jól nevelnek.

    Judit Hitrendszerei tehát:
    Dönteni kell, hogy magam mellé állok, vagy úgy látom a dolgokat, ahogy a másik. – A gyengékre haragudni kell! Azaz magára kell haragudnia, ha gyenge. – Nem lehet gyenge, nem láthatják gyengének, mert akkor nem szerethető. – Nincs szeretet az életben, ami biztonságban megtartaná. – Nincs benne elég szeretet, amivel biztonságban tudja tartani azokat, akiket az élet rábízott.

    Következmények a jelenben:
    Judit bizonytalannak érzi magát és nem nevel, nem mond nemet kislányának, elfojtja a szülői erejét. Csak ad és saját szükségleteit nem veszi figyelembe. Kislánya elkezdte kihangosítani a benne lévő önharagot és bűntudatkeltően viselkedik vele.
    Ez Judit saját haragja, mert nem a szeretet és a kapcsolódás mellett döntött.

    Feloldás :
    Judit megértette, hogy az igazi erő abban van, ha szeretni tudja a tökéletlenséget. Anyukája nem tudta ezt tenni, ő igen, mert ez a dolga.
    Lehet gyenge és kérhet segítséget, támogatást. Az életben biztonságban van, nem élet – halál harc, hogy a szívére hallgat, vagy másokra.
    Ennek a döntésképtelenségnek az oka volt a diszlexia is.
    Hallassa a hangját, mert meg kell tanulnia csalódást okozni.

     

     

    Visszaugrás a navigációhoz